Μια όμορφη γυναίκα με τ’ όνομα Κρήτη...

Μια όμορφη γυναίκα με τ’ όνομα Κρήτη...

katatzisΣυντάκτης: Αντώνης Καράτζης

Λίγα λόγια με τη δική μου ματιά...

Πριν από χιλιάδες χρόνια κάπου στη μέση της γης...μια όμορφη γυναίκα με τ’ όνομα Κρήτη παντρεύτηκε ένα παληκάρι με τ’ όνομα
Ψηλορείτης....
Στο πέρασμα των χρόνων, απέκτησαν 4 ντελικανήδες γιους ...τους 4 νομούς της Κρήτης και κάπως έτσι ξεκινά ένα ταξίδι στην ιστορία αυτού του τόπου.
Ενός τόπου που θεωρείται και δικαίως χαρακτηρίζεται ευλογημένος.
Σ’ αυτόν τον τόπο που γέννησε τον πολιτισμό, ξεκινώντας από την εποχή του Μίνωα στην Κνωσσό, διδάσκοντας την αρετή, την τόλμη,την ελευθερία, την τέχνη ,την γεωμετρία και που άνθιζε ο πολιτισμός σε όλα του τα επίπεδα, βάζοντας γερές βάσεις στις επόμενες γενιές.
Τούτος ο τόπος που λέγεται Κρήτη, δεν έχει περάσει και λίγα..
Έχοντας δώσει μάχες στο παρελθόν για την ελευθερία, γέννησε ανθρώπους που δίδαξαν την τέχνη, την ποίηση, την μουσική,τον χορό, την ζωγραφική, την πολιτική, μα πάνω απ’ όλα δημιούργησε μια ασπίδα προστασίας στην ίδια της την εικόνα στον υπόλοιπο κόσμο.
Η Κρήτη... και γύρω της μια ασπίδα για να κρατήσει το πηγαίο ταλέντο του αυθορμητισμού και της φιλοξενίας στα επίπεδα που να γίνεται αγαπητή σε όλο τον κόσμο!
Γι’ αυτήν την Κρήτη μιλάμε...και που στόχος μου είναι να ξετυλίγω κάθε φορά λίγο από το κουβάρι της ιστορίας της, έχοντας πάντα σκοπό την ανάδειξη αυτού του τόπου μέσα από τη δική μου ματιά.
Το ταξίδι ξεκινάει με τον κρητικό αέρα να φυσά, τόσο όσο χρειάζεται, για να μοιραστώ μαζί σας σκέψεις αγνές, για ένα παρόν που πήρε από το παρελθόν και που ταξιδεύει στο μέλλον.