Αντώνης Καράτζης "..Η μαντινάδα, δεν είναι προϊόν παραγωγής άνευ ουσίας…"

Αντώνης Καράτζης "..Η μαντινάδα, δεν είναι προϊόν παραγωγής άνευ ουσίας…"

katatzisΣυντάκτης:Αντώνης Καράτζης

Παρακολουθώντας σαν απλός θεατής την σύγχρονη ιστορία της μαντινάδας, παρατηρώ το εξής:
Τα γεγονότα της καθημερινότητας αποτελούν πλέον τον βασικό κορμό μιας γραφής, που απλά σερβίρεται με τρόπο άτεχνο και άκομψο, με αποτέλεσμα, να γίνεται ολοένα και περισσότερο κάτι σαν μόδα που παρασύρει τους πολλούς που δεν έχουν γνώση της έννοιας «μαντινάδα».
Ως εκ τούτου, αλλοιώνεται η σπουδαιότητα της και τραυματίζεται η ακεραιότητά της, αποτελώντας το μέσο με το οποίο κάποιοι προσπαθούν ν’ αναδειχθούν, παρασύροντας μαζί τους και άλλους, που επίσης το μόνο που αναζητούν είναι μια εφήμερη, αλλά κακή κατά την άποψη μου δημοσιότητα.
Το αποτέλεσμα είναι, να προσπαθούν να εδραιωθούν στον χώρο της παραδοσιακής κουλτούρας, ενός τόπου που γέννησε πολιτισμό και ανθρώπους που έχουν αφήσει τη δική τους σφραγίδα στη μαντινάδα, μέσα από τη γνήσια γραφή τους, η οποία βρήκε επάξια μια θέση στα τραγούδια του τόπου μας.. τα κρητικά τραγούδια.
Η μαντινάδα, δεν είναι προϊόν παραγωγής άνευ ουσίας...
Είναι η «δύναμη» της έκφρασης του εσωτερικού μας κόσμου, εικόνων και συναισθημάτων που πηγάζουν αυθόρμητα από μέσα μας, για να φτερουγίσουν και να ταξιδέψουν στις ψυχές όλων αυτών που έχουν ανάγκη να δεχτούν το τραγούδι, ως μέσον μιας διαδρομής του δικού τους ταξιδιού στην ίδια τους την ζωή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ..... »