ΕΙΡΗΝΗ ΔΕΡΕΜΠΕΗ - ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΚΛΑΚΗΣ ΣΤΟ "ΜΗΛΟΝ ΤΗΣ ΕΡΙΔΟΣ"

ΕΙΡΗΝΗ ΔΕΡΕΜΠΕΗ - ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΚΛΑΚΗΣ ΣΤΟ "ΜΗΛΟΝ ΤΗΣ ΕΡΙΔΟΣ"

ΕΙΡΗΝΗ ΔΕΡΕΜΠΕΗ - ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΚΛΑΚΗΣ
Αντάμα...

στo “Μήλον Της Έριδος” την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

derkoykl

Με πολύχρονη και δημιουργική πορεία στη ζώσα παράδοση και μουσική αναζήτηση, η Ειρήνη Δερέμπεη & ο Κάρολος Κουκλάκης παρουσιάζουν κομμάτια από την τελευταία τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο ''Όπου κι αν είσαι Γεια σου'' που κυκλοφορεί από το Αεράκης κρητικό μουσικό εργαστήρι και Σείστρον, παραθέτοντας την δική τους πρόταση, πατώντας πάντα στην πρωτογενή μουσική και ποιητική δημιουργία με πρωταγωνιστές δύο από τα παλαιότερα μουσικά όργανα της Κρήτης: το θιαμπόλι και το μπουλγαρί.

Παίζουν:
Ειρήνη Δερέμπεη: Τραγούδι Θιαμπόλι Καβάλ
Κάρολος Κουκλάκης: Τραγούδι Μπουλγαρί

"Κι οι δυο μας, από παιδιά περνούσαμε τα καλοκαίρια στη δικιά μας Κρήτη, στις μυρωδιές και στις μουσικές της. Ξαναβαφτιζόμασταν και παίρναμε δύναμη!
Aυτός ο τόπος, παρότι δεν αποτελεί τη μόνη καταγωγή μας, μαγικά μας αντάμωσε και μας όρισε!
Η πάντα ζωντανή μουσική παράδοση, απ' άκρη σ' άκρη του νησιού, είναι από τότε το σημείο που αγαπά να δείχνει η πυξίδα μας.

Με πολλή αγάπη και σεβασμό, παραθέτουμε σ' αυτόν τον ψηφιακό δίσκο 16 σκοπούς. Οι περισσότεροι είναι κληρονομιά των πρωτομαστόρων, Αντώνη Τριανταφυλλάκη (Κιώρος β'), Γιώργη Καντέρη, Χαρίλαου Πιπεράκη, Στέλιου Φουσταλιέρη, Μανώλη Λαγού, Γιάννη και Λαυρεντίας Μπερνιδάκη (Μπαξεβάνη), Στρατή Γαλαθιανού, Νικολή Τσέγκα κ.α

Με τον σύγχρονο κρητικό μεγάλο συνθέτη Ν. Μαμαγκάκη, είχαμε την τιμή και την χαρά να συνεργαστούμε για πολλά χρόνια. Το τραγούδι "Γράμμα στον Γιάννη Μπαξέ"σε ποίηση του Γ. Καλομενόπουλου, μας έχει συγκινήσει τόσο, που νιώσαμε την ανάγκη να το συμπεριλάβουμε σ' αυτήν τη δουλειά, μαζί μ' ενα μεγάλο ευχαριστώ. Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Μίνωα Ν. Μαμαγκάκη για την άδεια της διασκευής του κομματιού.

Τρία τραγούδια, αποτελούν δικό μας μουσικό γέννημα, πάνω σε κρητικές μουσικές φόρμες, αλλά και με αναμφίβολες επιρροές από διάφορα μουσικά ιδιώματα που διαμόρφωσαν την αισθητική μας.
Βασικός ακούραστος συνεργάτης και συνοδοιπόρος σε όλη αυτή την προσπάθεια, είναι ο Βασίλης ο Τζωρτζίνης, του οποίου η ενέργεια, η αγάπη και η μουσική αίσθηση, ήταν καταλυτική!

Πολλές ευχαριστίες στον ξεχωριστό, σπουδαίο στιχουργό -ποιητή- συγγραφέα και συνεργάτη μας- και σ'αυτήν την νέα δουλειά - Θοδωρή Ρηγηνιώτη, καθώς επίσης και στον πολλά υποσχόμενο Γιάννη Ξυδιανό, για τις μαντινάδες που μας εμπιστεύθηκε!!!

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους: Μανούσο Κλαπάκη, για την δημιουργική συμμετοχή του στα κρουστά, τον Θανάση Γκίκα και το studio Mythos για την συνεργασία και την φροντίδα του ήχου, τον Δημήτρη Παπαδάκη, για την υποστήριξή του στα θέματα ηχοληψίας και την συμβολή του στο ηχητικό αποτέλεσμα,την Γιαννούλα Μπανάσιου για το δημιουργικό, την Αντωνία Μποτονάκη για την επιμέλεια των κειμένων και φυσικά, το “Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι Αεράκης & Σείστρον” για την υλοποίηση της έκδοσης.
Θερμές ευχαριστίες στον Διευθυντή του Τομέα Εθνομουσικολογίας και Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, καθηγητή Λάμπρο Λιάβα για το συναπόβγαλμα!!!

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Γιώργη Ν. Ξυλούρη, που μας τίμησε με την φιλία, την στήριξη και την αγάπη του... Του αφιερώνουμε αυτόν τον δίσκο, με πολλή αγάπη και μεγάλη ευγνωμοσύνη για τη χαρά που σκόρπισε στην ψυχή μας...
- Γιώργη... Όπου κι αν είσαι.. Γεια σου!!! "

Ειρήνη Δερέμπεη – Κάρολος Κουκλάκης