ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΗΤΗΣ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΗΤΗΣ

Την Τρίτη 24, Ιουλίου στις 8:30μμ & Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 στις 8.30μμ η βιολίστρια Μαρία Μανουσάκη οργανώνει το 5ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Κρήτης στο Κηποθέατρο Μάνο Χατζιδάκη στο Ηράκλειο και στο φιλόξενο χώρο Οινο Μανουσάκη στο Βατόλακο στα Χανιά.

Μια εμπνευσμένη συνεργασία από τρία σπουδαία μουσικά σχήματα τα οποία θα παρουσιάσουν αυθεντικές συνθέσεις με κοινή αναφορά στο Κρητικό τοπίο.

Τα σχήματα:

1 Βασίλης Σταυρακάκης φωνή και μαντολίνο- Ζαχαριας Σπυρiδάκης φωνή και λύρα-
Γιώργος Μανωλάκης φωνή και λαούτο - Γιαννης Παπατζανής Κρουστά.

2 Μαρία Μανουσάκη κουαρτέτο από Νέα Υόρκη ( Engin Gunaydin drums, Guy Mintus
Piano, Panayiotis Andreou bass)

3 Ourabi Ramo group - Φωνή και νέι από Τυνησία

Τιμή εισόδου 10 €

Ένα μέρος των εσόδων θα δωριστεί στο ίδρυμα ΕΛΕΠΑΠ.

Ένα μουσικό φεστιβάλ που συνδέει διαφορετικούς μουσικούς πολιτισμούς από όλο τον κόσμο με τη μουσική κληρονομιά της Κρήτης, σε ένα πανέμορφο περιβάλλον ανάμεσα στους ελαιώνες, κάτω από τους Κρητικούς Ουρανούς. Στο φεστιβάλ συμμετέχουν ελληνικά και διεθνή μουσικά σχήματα που εστιάζουν στην τζαζ, την world music καθώς και στην αυθεντική παραδοσιακή κρητική μουσική.

Μαρία Μανουσάκη: "Θεωρώ ότι ένα φεστιβάλ αυτού του επιπέδου με Έμφαση στην μουσική ποικιλομορφία θα
ωφελήσει το χωριό μας, Στον Δήμο μας και στον τόπο μας πολιτιστικά, ποιοτικά και οικονομικά, μιας και έχει γίνει ετήσιος θεσμός από το 2014".

Το φεστιβάλ συγκεντρώνει κάθε χρονιά πάνω από 800 άτομα.

Στα προηγούμενα φεστιβάλ έχουν ηδη εμφανιστεί:
Ross Daly Ireland, Haig Yazdjian Syria, Tigran Sargsyan Armenia, Andreas Arnold Germany, Guy Mintus Israel, Engin Gunaydin Turkey.

Βασίλης Σκουλάς, Παντελής Κρασαδάκης, Γιώργος Βογιατζής, Δημήτρης Σιδερής, Πέτρος Κούρτης. Πέτρος Κλαμπάνης.

Μαρία Μανουσάκη - Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννημένη στην νότια Αφρική, μεγαλωμένη στην Ελλάδα και τα τελευταία 6 χρόνια εγκατεστημένη στη Νέα Υόρκη, η βιολίστρια Μαρία Μανουσάκη είναι μια μουσικός με διεθνή
παρουσία στο χώρο της Jazz και world μουσικής.
Σπούδασε με υποτροφία στο Berklee college of music της Βοστώνης το 2000 αποφοιτώντας με διάκριση.

Το 2014 διοργάνωσε το Cretan World music festival στον Aλικιανό Χανίων με καλεσμένους παγκοσμίου φήμης μουσικούς. Η Μαρία εμπνέεται από τις κρητικές τις ρίζες και την αγάπη της για την τζαζ, για να δημιουργήσει τις νέες συνθέσεις της.

Στόχος της είναι να κάνει την κρητική μουσική με μια πρωτότυπη ιδιομορφία πιο κατανοητή στο ξένο κοινό.
Εχει εμφανιστεί σε πολλά φεστιβάλ και συναυλιακούς χώρους σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών το Perth concert hall στην Αυστραλία, το Frank Sinatra School of Arts στην Νέα Υόρκη, στην τελετή λήξης των μεσογειακών αγώνων στην Πεσκάρα της Ιταλίας.
Έχει ανοίξει μια συναυλία του STING στο Lincoln center New York city, έχει παίξει σε βιντεοκλίπ της διάσημης τραγουδίστριας ΑDELE, Έχει ανοίξει συναυλία των PET SHOP BOYS στο Λυκαβηττό και Εμφανίστηκε με το φημισμένο Gypsy Jazz συγκρότημα Rosenburg Trio.

Το album της “Sole Voyage” Ηχογραφήθηκε στη Νέα Υόρκη το 2016. Το άλμπουμ Κέρδισε το βραβείο καλύτερο jazz Αμπουμπά Αμερικής 2016 από το “The Akademia Music Awards”. Είναι αφιερωμένο σε όλους τους μετανάστες, που φύγανε από την Κρήτη για ξένους και άγνωστους τόπους το 1920 ελπίζοντας σε μια καλύτερη ζωή.
Στον δίσκο της, συμμετέχουν παγκοσμίως φημισμένοι μουσικοί όπως Shai Maestro πιάνο, Πέτρο Κλαμπάνης στο μπάσο και ενορχήστρωση, Μαυρουδης Κοντάνης στο ούτι,Tamer Pirnabasi Canun, Ziv Ravitz ντράμς..

Το νέο της άλμπουμ ηχογραφήθηκε φέτος με καταξιωμένους μουσικούς από όλο τον κόσμο και θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2018. Και σε αυτή της την δουλειά κυριαρχούν τα έντονα κρητικά της ακούσματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ολοκληρώθηκε η 10η Παγκρήτια Έκθεση »