Φωτογραφικό έργο «Φραγκιαδάκηδες» - «Προσωπογραφίες» - Έκθεση φωτογραφίας

Φωτογραφικό έργο  «Φραγκιαδάκηδες» - «Προσωπογραφίες» - Έκθεση φωτογραφίας

Μια σπάνια για το είδος και τη θεματολογία της έκθεση φωτογραφίας, φιλοξενεί η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία, έργο του βραβευμένου φωτογράφου της Θανάση Καλύβα.

Το φωτογραφικό έργο «Περί Κρητών, μουσικής και προσώπων», με τίτλο «Φραγκιαδάκηδες» στην ενότητα «Προσωπογραφίες», αποτελείται από 35 φωτογραφίες μεγάλης διάστασης (πρώτη ενότητα) που περιλαμβάνει σειρά από πορτραίτα του Αντώνη, του Μιχάλη και του νεότερου Στρατή Φραγκιαδάκη και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό από την

16η έως την 24η Νοεμβρίου 2018 στον εκθεσιακό χώρο της ΕΦΕ επί της οδού Πόντου 12 στα Ιλίσια

Eγκαίνια 16 Νοεμβρίου 2018 στις 19:00.

Η φωτογραφική μελέτη των Κρητικών καλλιτεχνών διήρκησε σχεδόν ένα χρόνο και οι λήψεις πραγματοποιήθηκαν σε επιλεγμένους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους της Κρήτης όπως το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας των Τσαγκαρόλων στο ακρωτήρι Χανίων και της Μονής Αρετίου στο Μεραμπέλλο. Φωτογραφίσεις έγιναν επίσης, στο Καστέλι, στην Φουρνή στον νομό Λασιθίου και σε εξωτερικούς χώρους στα Χανιά και στο Ηράκλειο.

Φωτογραφίσεις έγιναν και εκτός Κρήτης και συγκεκριμένα στο Κόκκινο Μεσσηνίας, στην Κυλλήνη, στην Νεστάνη στην Αρκαδία, στο δάσος της Στροφυλιάς, στο Παλαμίδι στο Ναύπλιο και στη Μακεδονία από την Έδεσσα έως το όρος Φαλακρό στο Νευροκόπι.

Όσον αφορά το έργο αυτό καθ’ αυτό, περιγράφεται μέσα από την συναισθηματική προσέγγιση των καλλιτεχνών κατά την στιγμή που τραγουδούν ομαδικά ή ατομικά. Πρόκειται για προσωπογραφίες έντονα συναισθηματικές που αναδεικνύουν την σχέση τους με τη μουσική και τα λαούτα τους και περιγράφουν οπτικά τους Κρήτες σε πορτραίτα που ενώνουν τον συντοπίτη τους El Greco με το σήμερα.

Ακουμπάνε στην ελευθερία της δημιουργίας και αφήνουν να ξεχυθεί όλη η δύναμη της ψυχής τους την ώρα που η μουσική ξεπηδά από μέσα τους.

Το έργο «Φραγκιαδάκηδες» δεν είναι ένα στατικό φωτογραφικό Portfolio με λήψεις από συναυλίες και εκδηλώσεις των καλλιτεχνών αλλά είναι φωτογραφίες που «τραγουδάνε»!!

 ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ DIAS FM

Έκθεση εικόνων
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΜΕΡΤΖΑΝΗΣ - ΝΥΚΤΑΡΗΣ στο "Zefiros Live' ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ »