"ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ"

Αγαπητοί φίλοι,
Ο Σύλλογος Κρητών Αλίμου "Ο ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ" όπως κάθε χρόνο τελεί μνημόσυνο στη μνήμη του Εθνάρχη Ελευθέριου Βενιζέλου, στην είσοδο της πόλης μας, στην προτομή του (Λεωφ. Βουλιαγμένης και Δωδεκανήσου) στο Άνω Καλαμάκι.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, σας καλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την Εκδήλωση– Μνημόσυνο στη μνήμη του Εθνάρχη μας, Ελευθέριου Βενιζέλου, την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 και ώρα 11.30 στο χώρο της προτομής του. (στην είσοδο της πόλης μας, Δωδεκανήσου και Λ. Βουλιαγμένης).

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει :
⦁ Επιμνημόσυνη Δέηση
⦁ Κατάθεση στεφάνων
⦁ Χαιρετισμός της Προέδρου του Συλλόγου
⦁ Χαιρετισμός από το Δήμαρχο Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη
⦁ Ομιλία του κ. Σταύρου Φωτάκη, Στρατηγού ε.α.
⦁ Ριζίτικο Τραγούδι από την Ομάδα Ριζίτικου Τραγουδιού «ΑΙΓΑΓΡΟΣ»
⦁ Χορός από ομάδα νέων του Συλλόγου
⦁ Κρητικό Κέρασμα

«...«Ὁ προκείμενος νεκρὸς ἤτο ἕνας ἀληθινός ἄνδρας, μὲ θάρρος μεγάλο, μὲ αυτοπεποίθησιν καὶ δι' ἐαυτὸν καὶ διὰ τὸν λαόν, τὸν ὁποίον ἐκλήθη νὰ κυβερνήση. Ἴσως ἔκαμε πολλὰ σφάλματα, ἀλλὰ ποτὲ δὲν τοῦ ἀπέλειψε τὸ θάρρος, ποτὲ δὲν ὑπήρξε μοιρολάτρης, διότι ποτὲ δὲν ἐπερίμενε ἀπὸ τὴν μοίραν νὰ ἰδῆ τὴν χῶραν του προηγμένην. Άλλά ἔθεσε εἰς τὴν ὑπηρεσίαν της ὅλον τὸ πῦρ ποὺ εἴχε μέσα του, κάθε δύναμιν ψυχικὴν καὶ σωματικήν». —Το επίγραμμα στον τάφο του Ελευθερίου Βενιζέλου-λόγια τα οποία είχε απαγγείλει ο ίδιος ως επιτάφιό του στην Βουλή το 1932.

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος                                           Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ