Νίκος Αλεξάκης - "ΦΥΛΑΚΗ" (video)

Νίκος Αλεξάκης - "ΦΥΛΑΚΗ" (video)

"Απόψε μπήκα φυλακή...μέσα στα δυο σου μάτια...
κι έκλεισα πίσω μου καλά...του χτες τα μονοπάτια..."

stellasiteΕπιμέλεια - σχολιασμός: Στέλλα Κοντάκη

Ο Νίκος Αλεξάκης μετά το "Βοριάς & Νότος", που κυκλοφορεί από την ΤΑΡΡΑΙΟΣ, έρχεται με άλλο ένα νέο τραγούδι, πάλι σε μουσική δική του και στίχους της Δέσποινας Σπαντιδάκη. Είναι ένα δυνατό συρτό, με πολύ ωραίο στίχο και ερμηνεία που σίγουρα θα το "φυλακίσουμε" μέσα μας και θα το κατατάξουμε στα αγαπημένα μας ακούσματα. 

Είναι σημαντικό να ακούμε τη νέα γενιά καλλιτεχνών, να της δίνουμε χώρο, χρόνο και την ευκαιρία που διακαιούται να μας δείξει τι μπορεί να προσφέρει και πόσα ληθαράκια μπορεί να προσθέσει σε αυτό το τεράστιο οικοδόμημα της μουσικής μας παράδοσης.

Σίγουρα στην αφετηρία, όπως θα δείτε παρακάτω ν' αναφέρει ο δημιουργός, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιο και πώς θα είναι το τέλος κάθε διαδρομής, πού θα οδηγήσει και τι θ' αφήσει ο καθένας πίσω του στο πέρασμά του. Αλλά και χωρίς "ταξίδι" δεν υπάρχει προορισμός.... Αφήνουμε λοιπόν τη μουσική να μας ταξιδέψει και "εκείνη" ξέρει που θα πάει τον καθένα ξεχωριστά από εμάς.... και σε ποια θέση θα κατατάξει τον εκάστοτε "καπετάνιο" που οδηγεί και ορίζει το ταξίδι αυτό!!

"Οι μουσικές διαδρομές του καθενός μας..έχουν πάντα αφετηρία χωρίς ποτέ να γνωρίζουμε αν θα καταλήξουν ή όχι κάπου..

Στον απόηχο μιας τέτοιας μουσικής περιπλάνησης οι νότες πήραν μορφή και αποτυπώθηκαν σε ένα χαρτι..με συντροφιά τη γαλήνη..τα χρώματα και τα αρωματα που μόνο τα μουσικά ταξίδια μπορούν να προσφέρουν...

Ευχαριστώ από καρδιάς τη Δέσποινα Σπαντιδάκη που έδωσε λόγο, στου τραγουδιού μου τις νότες... Μα και τους υπόλοιπους συντελεστές που συνέβαλαν ξεχωριστά ο καθένας να ολοκληρωθεί ακόμα ένα μουσικό μου ταξίδι..."

Νίκος Αλεξάκης

Καλή ακρόαση...!!

Το τραγούδι αυτό, θα έχετε την ευκαιρία να το ακούτε και μέσα από το www.diasfm.gr

το νέο κρητικό ραδιόφωνο της Αθήνας, που εκπέμπει και διαδικτυακά σε όλο τον κόσμο!

Λύρα - Τραγούδι : Νίκος Αλεξάκης
Λαούτο : Γιώργος Φλουρής
Κιθάρα : Κώστας Μαρκάκης
Κοντραμπάσο : Γιώργος Τζωρτζάκης

Η ηχογράφηση έγινε στο Studio Astra του Κώστα Μαρκάκη

Επιμέλεια βίντεο : Γιώργος Τζωρτζάκης

Στίχοι : Δέσποινα Σπαντιδάκη
Μουσική : Νίκος Αλεξάκης