Α. ΜΑΛΛΙΩΤΑΚΗΣ - Γ. ΜΑΝΩΛΙΟΥΔΗΣ "ΝΕΦΑΛΟ"

Α. ΜΑΛΛΙΩΤΑΚΗΣ -  Γ. ΜΑΝΩΛΙΟΥΔΗΣ  "ΝΕΦΑΛΟ"

stellasiteΣχολιασμός: Στέλλα Κοντάκη

Άλλο ένα νέο πολύ όμορφο τραγούδι, έχουμε την χαρά νας παρουσιάσουμε μέσα από την ιστοσελίδα μας, με τίτλο : "ΝΕΦΑΛΟ"

Ένας νέος, πολλά υποσχόμενος καλλιτέχνης, ο Αντώνης Μαλλιωτάκης, ενώνει τη φωνή του μ' έναν ήδη καταξιωμένο καλλιτέχνη, τον Γιώργο Μανωλιούδη.

Οι δύο καλλιτέχνες καταθέτουν "ψυχή" στην ερμηνεία τους και μας χαρίζουν ένα υπέροχο άκουσμα που σίγουρα θα κατακτήσει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας!

Ένα υπέροχο "πάντρεμα" ήχου, στίχου και ερμηνείας, με τον Αντώνη Μαλλιωτάκη να υπογράφει τη μουσική, και την Κατερίνα Αεράκη και τον Γιώργο Μανωλιούδη, αντίστοιχα στους στίχους.

Την ενορχήστρωση του τραγουδιού έκανε ο Νίκος Στρατάκης.

Θα ήθελα να σταθώ λίγο, σε κάτι που θεωρώ ότι αξίζει να αναφερθεί και αυτό είνα η παρουσία του Γιώργου Μανωλιούδη, δίπλα σε έναν νέο καλλιτέχνη, κάτι το οποίο δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει και ευτυχώς ούτε και ο μόνος που στηρίζει νέους καλλιτέχνες.

Γενικότερα, στηρίζοντας τη νέα γενιά, εφόσον η προσπάθεια που γίνεται έχει σωστές βάσεις και αξίζει, δημιουργούνται νέα θεμέλια στη μουσική παράδοση του τόπου μας. 

Το παρελθόν της παράδοσης μας έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στη μουσική ιστορία αυτού του τόπου.

Το παρόν, θα αφήσει τη δική του ιστορία, μέσα από τους καλλιτέχνες εκείνους οι οποίοι πήραν με σεβασμό στα χέρια τους ότι βρήκαν και με τον ίδιο σεβασμό δημιούργησαν την δική τους σημαντική πορεία.

Το μέλλον, είναι στα χέρια της νέας γενιάς και αυτήν την γενιά, πρέπει να αγκαλιάζουμε με αγάπη, για να της δώσουμε τα εφόδια να κρατήσει και να συνεχίσει την πορεία που χάραξαν οι παλαιότεροι, αλλά και να σηκώσει το μεγάλο "βάρος" των έργων τους και της ευθύνης να το διαφυλάξουν στο μέγιστο βαθμό.

Παρακολουθώντας στενά την μουσική επικαιρότητα, μπορώ με βεβαιότητα να πω, ότι υπάρχουν πολλές ηλιαχτίδες φωτός, που αν τους δοθούν οι κατάλληλες ευκαιρίες θα λάμψουν και θα φωτίσουν τα "γκρίζο"..που προσπαθεί να κυριαρχήσει και να δημιουργήσει ένα σκοτεινό "νέφαλο"..μέσα από τις εφήμερες επιτυχίες, τους ρηχούς ήχους και στίχους και την ελλειπή γνώση κάποιων  ΜΜΕ και των εκπροσώπων τους, που δημιουργούν είδωλα χτισμένα στην άμμο, εκεί που μέχρι χτες υπήρχαν αλλά και πάντα θα υπάρχουν οι ογκόλιθοι της μουσικής μας παράδοσης.

Η νέα γενιά, έχοντας σωστές βάσεις, θα μπορέσει να πάει ένα βήμα μπροστά... να δημιουργήσει... να προτείνει κάτι νέο... γιατί η μουσική δεν έχε όρια.

Ας ευχηθούμε λοιπόν να έχουμε ολοένα και περισσότερες τέτοιες συνεργασίες, ας ευχηθούμε να ανθίζει αυτός ο πανέμορφος μπαξές της μουσική μας και μέσα από τη νέα γενιά καλλιτεχνών, να συνεχίζει ν' απλώνεται το μοναδικό της άρωμα στα πέρατα της γης....

Παρελθόν και παρόν μαζί...χτίζουν ένα υπέροχο μέλλον!!